Lära sig javascript på nätet

Att lära sig att programmera kan vara trist. Vi har själv gått in i vägen och misslyckats en gång för att sedan på andra försöket i alla fall komma lite längre. I det här blogginlägget tänkte vi tipsa om 3 rätt grymma nätresurser för dig som vill lära dig koda i javascript!

Lär dig genom en smart editor

Det första tipset är den rätt fantastiska amerikanska start-upen codacademy som släppte en ganska ny variant av nätinlärning som de kallar för codeyear. Tanken här är att man lite då och då kan göra några lektioner för att på så vis lära sig javascript under ett år. Vi har testat det här en hel del och det är faktiskt rätt grymt bra.

Struktur, tydlighet och mängder av resurser

För dig som hellre jobbar på med programmeringen på egen hand så kan vi rekommender w3schools och deras javascriptsavdelning. Här finns det både en tydlig struktur om du vill gå steg för steg eller mängder av referenser.

Har du iTunes, iPhone eller iPad – använd iTunesU

För dig som har produkter från Apple så kan vi även tipsa om iTunesU. Här finns det mängder av utbildningsmaterial. Bland annat videogenomgångar på svenska om just javascript. Klart värt att kolla upp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *