Lär dig om ekonomi och aktier på nätet

Den senaste tiden har vi letat efter möjligheter att lära oss om aktier och ekonomi på nätet. Så i den här bloggposten tänkte vi dela med oss av de tjänster och sajter som vi har hittat.

Svenska sajter om aktier och ekonomi

Vi börjar med de tjänster som vi har hittat som är skrivna på svenska.

Bland de sajter som handlar om aktiehandel för nybörjare så var Aktie-skola.se ett föredöme. Här hittar vi en tydlig uppdelning i olika kategorier och bra läsbarhet i artiklarna.

Gå till aktier för nybörjare hos Aktie-skola.se

Bland bankerna så tycker vi att Avanza hade en rätt bra lista med artiklar för dig som vill komma igång och förstå hur aktier fungerar. Visserligen är det en bank som förstås vill att du skall starta ett konto där men artiklarna var välskrivna.

Engelska sajter

Det var förvånansvärt svårt att hitta riktigt bra sajter om ekonomi i allmänhet och aktier i synnerhet på engelska. Man tycker att det borde finnas en riktigt stor marknad för e-learning om detta på nätet men tydlig inte. Istället är man hänvisad till wikipedialiknande sajter där det finns väldigt lite möjlighet till interaktivitet och lärande där tekniken hjälper till och påverkar inlärningen.

Det kändes nästan poänglöst att lista dessa sajter när det fanns minst lika bra på svenska så vi väljer helt enkelt att inte ta med detta.

Om du känner till sajter / plattformar som är värda att nämna så är du välkommen att kommentera här. Tips mottages tacksamt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *