En utbildning i framåtrörelse och förvirring

Det känns för tillfället som om utbildning, inlärningsmönster och sättet människor lär sig nya saker och får nya erfarenheter förändras. Borta är tiden då utbildning och kunskap endast var för de privilegierade i samhället.

Idag kan man utan problem hitta mängder av information, fakta, hjälp, tutorials och övningar på nätet och via de allra största och kändaste universitetens hemsidor. Du som tvivlar på detta kan ju gå till oxford universitys online kurser och själv kolla in vad du kan lära dig där. E – learning och utbildning på nätet växer så det knakar och det handlar inte längre om att hitta utbildning. Mer om att utveckla utbildning och hitta just den tjänsten där man lär sig effektivast och bäst.

Vad är framtiden nätinlärning?

Nu ger vi oss in på gissningarnas område. Vi vet inte ännu vad som kommer att vara framtiden utbildning. Det enda vi är ganska säkra på är att de allra flesta kunskapskällor och mediakällor inom några år kommer i stora drag lämna de traditionella formerna böcker och skrivhäften. Säkerligen kommer de inte att försvinna. Behovet av LP plattor finns fortfarande hos en del men de allra flesta använder väl spotify?

Vår gissning är i alla fall att de som lyckas med bra utbildning via e-learning är de som lyckas med följande kombination:

  • Säker, stabil och nydanande teknik.
  • Interaktiva och utmanande teknik.
  • Kommunikativ och personlig utformning.
  • Anpassning efter elever och deras frågor.

Håller du med?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *