E-learning – Utbildning på nätet

Internet svämmar över av information och kunskap och idag kan du faktiskt gå utbildningar på nätet. Du kan gå din utbildning hemma i soffan, vid ditt skrivbord eller vid poolen(!) Ja det finns faktiskt alla möjligheter. Allt du behöver är en dator med uppkoppling. Och möjligtvis en dos självdisciplin. Annars finns alla möjligheter att utbilda sig inom alla tänkbara områden via e-learning.

Vad är e-learning?

Vad exakt är då e-learning? Man kallar också e-learning för interaktiv utbildning,datorstödd eller webbaserad utbidlning och den kan se ut på olika sätt. Och bedrivs via internet, CD-rom eller intranät. Den kan vara uppbygd som en presentation med animationer, speakerröst och filmklipp, kanske musik. Poängen är att e-learning är att du kan ta del av din utbildning på flera olika sätt. Med hjälp av visuella delar, ljud och text så tar du lättare in din kunskap. Vissa e-learning program erbjuder simulatorer som du själv kan lära dig och öva på. Det finns alltså många typer av e-learningsutbildningar och gemensamt har de att de är elektroniskt distruberade. För distansstudier är e-learning perfekt, men även för dig som vill kompetensutveckla dig på något område, eller bara få ett komplement till det som du redan studerar.

Hur använder jag e-learning?

Det är som sagt enkelt att använda sig utav e-learning, en dator och uppkoppling är allt du behöver. Samt hitta den utbildning du önskar, men utbudet är stort. Det är ofta enkelt att testa sin kunskap och få feedback snabbt via e-learning då utbildningarna ofta har det som naturliga delar i inlärningen. Sen kan man även enkelt gå tillbaka och prova igen om det var något som man känner sig osäker på. Fördelen med interaktiv utbildning på nätet är att den alltid finns tillgänglig för dig när det passar dig bäst. Du kan själv lägga upp dina studietimmar och passa in din utbildning med ditt övriga liv. Och det bästa är att du inte behöver missa föreläsningar för de finns kvar och du kan ta del av dem hur många gånger du vill.

Lärarkontakt och diskussionsforum

Många utbildningar har en plattform knutet till utbildningen där du kan komma i kontakt med en lärare, till och med via webbkamera för att få den handledning du behöver. Diskussionsforum brukar också finnas så att du kan utbyta tankar och frågor med dem som studerar samma utbildning som du. Idag finns det även möjlighet att ha seminarier via webben vilket både sparar tid och mycket pengar. Internet öppnar upp många möjligheter att snabbt och ekonomiskt skaffa dig en större kompetensbredd. Allt du behöver göra är att veta och ta reda på inom vilket område du vill utvecklas på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *